Songwriting camp

Musikskaparvecka tillsammans med Eva Hillered och Leffe Andersson 21–27 mars 2022

Under vår vecka på Lendas East Hill, på den underbara ön Kreta, går vi tillsammans igenom hur du kan ta dina låtidéer till en färdig produktion. Kursen vänder sig till dig som vill färdigställa sångidéer och produktioner och har grundläggande kunskaper i något inspelningsprogram (tex GarageBand, Logic Pro eller Pro Tools).

Varje dag börjar med en workshop där vi steg för steg jobbar med kreativa och inspirerande delar av skapandet, såväl som det praktiska när det handlar om att spela in dina låtar.
Därefter jobbar du med dina projekt och har under hela processen tillgång till coachning av Eva och Leffe som hjälper dig med dina frågor kring låtskrivande och inspelning, och ger tips om hur du kan ta dig vidare om du kört fast.

På kvällen samlas vi igen för att gå genom dagens arbete och diskutera de frågor som dykt upp. Vi spelar upp delar av det som skapats under dagen och de som vill får feedback. Saker vi bland annat kommer gå igenom (anpassat efter deltagarnas tidigare erfarenhet) är:

• Vad du behöver kunna för att få till en bra inspelning i ditt inspelningsprogram, såsom inspelningsnivåer, mikrofonval och placering.

• Arbetsflöden. Hur du kan lägga upp ditt arbete med låtskrivande-processen som låtstruktur, text & melodi. Vad du bör förbereda före inspelning, hur du gör själva inspelningen samt hur du kan ta ditt låtmaterial till nya höjder genom de olika momenten i en produktion: inspelning, editering, mixning.

• Var i mixen du använder olika typer av effekter såsom equalizer och kompressor. Vi tar även en titt på vad modulationseffekter kan tillföra, samt hur du arbetar med reverb och delay för en snygg produktion.

EvaBalkong.JPG


Eva Hillered
är Grammisnominerad artist och låtskrivare, med 8 utgivna soloalbum och många turnéer som artist i Europa och USA. Coach i sång och låtskriveri och författare till boken ”Lathund för låtskrivare” som undervisningen utgår ifrån (boken i pdf-format ingår i priset). Eva har skapat den nätbaserade kursen Sångskolan på nätet och byggt upp utbildningslinjen Singer-songwriter på Kulturama. Hon har lett låtskrivarkurser på Kreta under 25 år och har
tillsammans med sin man Peter skapat det egna kurscentret Lendas East Hill. Läs mer här: www.evahillered.se, www.sangskolan.com

LeffeAndersson


Leffe Andersson
driver Leva Studios och har lång erfarenhet som låtskrivare och artist. Han har också ett stort intresse för tekniken och är diplomerad i professionell audioproduktion, medlem i Swedish Sound Engineer Society och älskar att lära ut och dela sin kunskap med andra. Hans passion är att få produktioner med analoga instrument och digitala synthar mm att låta rent och snyggt tillsammans. En konst som ofta glöms bort i djungeln av loopar.

Kurskostnad inklusive boende och transfer: 7.450–8.350 kronor (beroende på val av boende). Flyg bokar du själv men vi ger förslag på lämpliga flighter.

Anmälan: Anmälan görs genom att du betalar en anmälningsavgift på 1.000 kr, samt fyller i frågeformuläret som du hittar på den här länken: https://forms.gle/BU8X93MybLGN4dUK7

Frågor & svar

Hur länge kan man bo före/efter kurs?
Vi kan ordna rum både före och efter kursen i mån av plats på East Hill.

Ingår mat eller frukost om man bor på East Hill?
Du kan köpa till frukostbuffé för 10€ /dag. Mat ingår ej men på East Hill har man tillgång till utrustat kök, kyl och frys.

Hur långt är det till närmsta strand?
Petraki beach ligger 300 meter nedanför East Hill. Lendas by och strand ligger 17 minuters gångväg bort.

Finns det restauranger, barer och caféer i närheten?
I Lendas med omnejd finns affärer, restauranger, barer och caféer. Vilka som är öppna i mars varierar från år till år.

Fler frågor? Kontakta oss här

ANylander6sep2021