Kurser & workshops

Att fördjupa sig inom de omåden man är intresserad av är en god investering i livet och för framtiden. Vad som är minst lika viktigt som att lära sig nya saker är att träffa andra männsikor och att knyta kontakter med människor i branschen.

LCT%20640%20TS

Audioproduktion

I denna kurs går vi igenom allt från vad ljud är till hur man spelar in, editerar, mixar, mastrar och även hur man kan distribuera sin musik. Kursen riktar sig till såväl låtskrivare som vill kunna göra egna produktioner som till avancerade hemstudioanvändare som vill lära sig att få till bra inspleningar och även mixa åt andra.

Kursen kan köras i grupp eller individanpassas där vi då skräddarsyr utbildningen efter förkunskaper och önskemål om vad man vill fördjupa sig i.

Saker vi går igenom under utbildningen:
* Ljudlära
* Digitalteknik
* Psykoakustik
* Ljudkort, mikrofoner, kablar & kontakter
* Inspelningsteknik; uppmickning, nivåer vid akustisk inspelning, midi
* Olika stereomickningstekniker
* Editering,; ljudtvätt, tid och pitchkorrigering
* Effekter; eq, kompressorer, modulationseffekter, reverb och delay
* Mixning; gainstaging, olika spårtyper, signalflöden, bussar och auxiliry tracks
* Mastring; LUFS, correlation, true peak
* Distribution till streamingtjänster

Kursen hålls i vår studio i Spånga eller online via zoom.

Kontakta oss

Songwritingcamp

Songwriting camp på Kreta 21-27 mars 2022

Musikskaparvecka tillsammans med Eva Hillered och Leffe Andersson

Under en vecka på Lendas East Hill, på den underbara Grekiska ön Kreta, går vi tillsammans igenom hur du kan ta dina låtidéer till en färdig produktion. Kursen vänder sig till dig som vill färdigställa sångidéer och produktioner och har grundläggande kunskaper i något inspelningsprogram (tex GarageBand, Logic Pro eller Pro Tools).

Läs mer här

IMG_4105.JPG

Kreativt skapande i olika former!

Vi håller Låtskrivarkurser för dig som aldrig skrivit förut men även för dig som vill utecklas vidare eller kanske behöver få igång din inspiration och kreativitet. Eller du kanske bara vill få lite olika uppgifter och träffa andra likasinnade. Det ska vara enkelt och roligt att skapa och vi använder en del övningar ur Eva Hillereds fantastiska bok “ Lathund för låtskrivare”.

Kurserna håller vi i vår Studio i Spånga eller digitalt via zoom.

Kontakta oss