IMG_2485

Inspelning

Nu är det du och din musik som är i fokus!

Små eller stora musikaliska projekt, alla är välkomna! Vi kan erbjuda inspelning av sång och de flesta typer av instrument i studion. Skulle det krävas en större lokal för tex akustiska trummor eller inspelning av ett helt band så ordnar vi det. Det är viktigt att du är väl förberedd och du får en checklista av oss inför den stora dagen så att du är riktigt redo. Hör av dig så kan vi planera ett upplägg som känns bra! Har du ingen erfarenhet av att spela in i studio så vägleder vi dig steg för steg. 

Kontakta oss

 Checklista

För att allt ska gå så smidigt som möjligt i studion är det bra att alla är förberedda. Har du/ni tidigare spelat in en studio är förmodligen de flesta av punkterna nedan bekanta, men oavsett om det är fallet är det bra att gå igenom listan för att komma väl förberedd så att upplevelsen i studion både blir kreativ och en fin upplevelse. 

Kom förberedd!
Repa in låten så att den sitter, se till att struktur och arrangemang är klart så att det inte drar iväg värdefull tid i studion.

För vokalister är det bra att dricka mer vatten dagarna innan inspelning, ta även med en vattenflaska för att rösten skall hålla för en lång inspelningsdag med många tagningar. 

Förbered oss
Skicka över information till studion om det material som skall spelas in samt vilka typer av instrument etc ni kommer att använda så att sessionen kan förberedas och därmed minimera tiden det tar innan inspelning av materialet kan sättas igång.

Eget material
Har ni med er inspelade spår eller loopar som ni vill ha in i produktionen, se till att de är högupplösta i lossless-format (typ wav eller aif) och skicka över dessa innan sessionen så lägger vi till i projektet.

Ta med
Ackordanalys/noter och texter.
Verkyg och reservdelar och allt annat som du kan tänkas behöva för ditt instrument. T.ex. Stämnyckel för trummor, skruvmejsel & insexnyckel för stall eller dragstång på gitarr & bas, extra strängar av samma sort som sitter på instrumentet , se till att du har med dig extra plektrum, trumpinnar osv. 

Se till att instrumenten är i toppskick!
Det innebär koll på intonering samt fräscha strängar för stränginstrument, inget glapp eller sprakande kontakter etc. Skall akustiska trummor spelas in se till att det är fräcsha skinn och att de är stämda. 

Tänk på…
Att inte sätta på dig prassliga kläder. 
Ta av, alternativt stoppa in smycken som rasslar & låter innanför kläder.  
Stäng av ljud och vibrationer på mobilen.

Respektera tiden!
I studion är det lätt att tiden flyger iväg, lägg bort mobiler och annat som kan distrahera under dagen, självklart är det kul att ta lite bilder för minnen och för att använda i sin marknadsföring, men se till att det inte stör inspelningen.


Kanske viktigast av allt - Se till att ha kul!